fbpx

+385 (1) 3464 024

Senzori

Sustav parking senzora dolazi u kompletu od četiri do osam senzora. Kod sustava sa četiri senzora, svi su senzori instalirani na stražnjem dijelu vozila. Kod sustava sa šest senzora, dva senzora se ugrađuju na prednji dio vozila i četiri na stražnji dio vozila. Kod sustava sa osam senzora, senzori su ravnomjerno podijeljeni, četiri na prednji i četiri na stražnji odbojnik vozila. Prednji parking senzori se aktiviraju u isto vrijeme kada i stražnji, te ukoliko nema prepreke ispred automobila, oni se automatski gase.

Upravljačka jedinica

Upravljačka jedinica parking senzora šalje radio valove do ultrazvučnih senzora montiranih na vozilo. Procesor u upravljačkoj jedinici mjeri udaljenost između vozila i prepreke mjerenjem vremena koje je potrebno radio valovima da se odbijaju od prepreke natrag do vozila.

Sustav upozorenja

Sustav parking senzora će upozoriti vozača da on ili ona prilazi prepreci sa zvučnim, vizualnim ili kombiniranim signalom. Neki sustavi će pokazati udaljenosti kada je prepreka na udaljenosti od 1,5m ispred vozila i 2m sa stražnje strane. Neki sustavi će početi emitirati zvučni signal upozorenja kada se vozila s prednje ili stražnje strane približe prepreci ispod 1metra. Kada je vozilo u blizini objekta na manje od 30cm, sustav će emitirati kontinuirani ton za upozorenje vozača ili prikazati na ekranu riječ "Stop".

Imati na umu

Različiti modeli mogu imati različita mjerenja, te na osnovu toga emitiraju zvučno i vizualno upozorenje. Uvijek pročitajte priručnik za korištenje vašeg sustava parking senzora.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dostava

Dodatne usluge

Društvene mreže

Podrška

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.