fbpx

+385 (1) 3464 024

Što je senzor?

Kada netko govori o senzoru, vjerojatno misli na alat koji mu omogućuje da mjeri promjene u nekom objektu ili stvari. Taj objekt može biti pokretljiv ili promjenjivog tlaka zraka ili kombinacija istih. Senzori mogu biti izrađeni od gotovo ničega. Plastike, aluminija i drugih tankih materijala koji određuju zajedničke karakteristike tako da senzori rade učinkovito, oni su obično postavljeni na fiksni objekt ili izvor. Postoje, međutim, i bežične varijacije istih.

Parking senzori

Parking senzor je sigurnosni uređaj koji može pomoći ljudima otkriti razne opasnosti na kolniku. Ljudi ih često ugrađuju na stražnjih dio vozila ispod stražnjih svjetala. Oni uglavnom rade na način slanja ili primanja radio valova, slično kao i kod radarskih pištolja. Mini procesor unutar okvira senzora registrira elektromagnetske valove koji se odbijaju od površine tog navedenog predmeta. Neki parking senzori mogu utvrditi koliko je daleko prepreka obradom valne duljine ili njene frekvencije koju emitira prepreka. Određene valne dužine elektromagnetskog spektra imaju određenu dužinu i visinu. Parking senzor može mjeriti te vrste valova i odrediti veličinu objekta i njegovu brzinu. Objekti emitiraju različite vrijednosti valnih duljina. Veliki objekti koji se brzo kreću reflektiraju potpuno različite valne duljine u odnosu na manje objekte.

Ultrazvučni i bežični parking senzori

Stariji modeli parking senzora često teško mogu raditi u nepovoljnim vremenskim uvjetima. To je zbog toga što mnogi parking senzori i danas koriste ultrazvučnu i bežičnu tehnologiju. Ultrazvučni valovi su obično vrlo visoke frekvencije i kratke duljine. To znači da su vrlo jaki i mogu rasipati više valova kroz razne predmete, u odnosu na valove koji se koriste u tradicionalnim vrstama parking senzora. Sonda je odgovorna za ultrazvučno emitiranje zrake iz senzorske centrale. Budući da ultrazvučne valove ljudsko uho nemože čuti, senzorske centrale su obično opremljene sa uređajem upozorenja (zujalica ili ekran). Oni također mogu biti povezani s TV monitorom ili kamerom za taj tip uređaja. S druge strane, neki potrošači tvrde da je ultrazvučna tehnologija previše glomazana. Da biste instalirali parking senzore, morate smjestiti nekoliko senzora u branik vašeg vozila (2-4-6). Potrošači često navode da eletromagnetski parking senzori zahtijevaju manje rada kod instalacije i manje održavanja.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Dostava

Dodatne usluge

Društvene mreže

Podrška

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.